Søg i denne blog

tirsdag den 29. september 2015

Nyvunden løbeglæde

ANNONCE - IKKE SPONSORERET 

Den første løbetur i år fandt sted for ca. 5 måneder siden. På daværende tidspunkt stod jeg midt i en kærestesorg og eksamenstress.

Det resulterede i, at jeg for 5 uger siden måtte bide i det sure æble og stoppe min løbetræning igen. Jeg var frustreret og blot gåturen op af trappen til 5. sal var en udfordring. Jeg valgte at stoppe min løbetræning i to uger, også opsøgte jeg en Body-SDS-behandler, nemlig Kim Maibom. Alle behandlinger hos Kim er betalt af egen lomme. Han har mildest talt udøvet mirakler på min både følelsesmæssige og fysisk meget trætte og ømme krop. Han fik igennem pulserede massage løsnet muskelømheden i mine ben, skuldre og nakke, hvilket gjorde, at jeg langsomt men sikkert kom i bedring. Allerede anden gang jeg var til behandling hos ham, sagde han, at det føltes som om en helt anden krop at arbejde med. Her nu 5 uger efter jeg startede behandlinger hos Kim, kan jeg igen løbe med fornyet styrke. Igennem behandlinger har jeg lært et par ting, jeg er sikker på alle kan få glæde af, nemlig: 

# Lær at træk vejret helt ned i maven
# Følg din mavefornemmelse
# Hvil i din usikkerhed (ingen er perfekte)
# Mærk efter i din krop
# Bliv ikke overmodig med din træning

Det lyder måske som basale redskaber, men for mig der var rigtig god til at være i mit hoved og lukke af for mine følelser og min krops signaler, så var det utroligt svært. Særligt det med at mærke efter i kroppen og trække vejret helt ned i maven var en langt større udfordring, end jeg havde regnet med. Efter jeg kom igennem eksamensræset som en del af slutspurten på min bachelor, og jeg kom på den anden side af kærestesorgen, kunne jeg endelig mærke mig selv igen. Min mor udtalte, at hun kunne mærke, at jeg hvilede langt mere i mig selv, end hun tidligere havde oplevet. Hun mente sågar, at jeg var ved at blive voksen (det kan så diskuteres ;)). 

Igennem kærestesorgen, eksamensræset og studiestart, bruger jeg løbetrænigen som mit frirum. I de 15-45 min. træningen varer, står jeg kun til regnskab over for mig selv, hvilket er helt vildt rart. Jeg kan kun anbefale, at man i sine start 20ere prøver at finde de frirum, der gør, at man giver sig selv plads til at være præcis den, man er. Vil slutte med at blære mig lidt: løb 2,5 km. på 14 minutter. Tror denne uge byder på endnu en løbetur senere på ugen. Nu vil jeg vende tilbage til arbejdet og se frem cykelturen hjemad over solbeskinnede København. Nyd denne smukke septemberdag.

Knus og kram fra København

Ingen kommentarer:

Send en kommentar