Søg i denne blog

onsdag den 7. oktober 2015

En uge som vegetar


 I næste uge vil jeg give mig selv en udfordring, nemlig at spise fuldstændig vegetarisk i en uge. Jeg vil næste uge, uge 42 forsøge at spise vegetarisk. Det vil jeg gøre af flere årsager. Jeg er i forvejen det, som jeg selv vil betegne som en bevidst forbruger. Jeg tænker over, hvordan jeg bedst muligt kan gøre en lille forskel i mine valg som forbruger.

Jeg har følgende principper i forhold til mine dagligvareindkøb:
- Jeg køber altid økologisk kød (gerne dansk produceret)
- Jeg køber altid økologiske æg (kan endda være så fræk at skule til dem, der køber buræg)
- Jeg køber oftest økologiske tørvarer såsom mel, bælgfrugter etc.
- Jeg køber oftest økologisk konserves
- Jeg køber altid MSC-certificeret eller ASC-certificeret fisk (fisk fanget ved brug af bæredygtige fangstmetoder)
- Jeg køber fortrinsvis økologisk frugt og grønt (gerne dansk produceret)

Jeg er på SU, så det er primært min økonomi eller supermarkedernes udvalg, der sætter en stopper for, at jeg spiser 100 %. I min dagligdag forsøger jeg at købe økologiske og bæredygtige dagligvarer, men jeg må indrømme, at jeg ligesom alle andre har nogle laster, der gør, at jeg nok aldrig kommer til at blive 100 % hellig i forhold til min daglige CO2-udledning osv. Jeg er især blevet bevidst omkring mine dagligvarerindkøb, efter jeg flyttede på kollegie, og siden da har jeg taget en beslutning om ikke at spise så meget kød.

Jeg elsker at gå i byen, og nej, jeg drikker ikke kun økologiske øl eller vin. Jeg har en stor last, når det kommer til bland-selv-slik, og ja, så har jeg til tider en travl hverdag, så jeg køber også mad i kantinen, der heller ikke er økologisk. There I said it. Jeg er på ingen måde perfekt i forhold til alle mine indkøb af råvarer i min hverdag, men jeg vælger dog alligevel at have mine principper i forhold til mine dagligvareindkøb.

Men tilbage til min udfordring. Jeg vil i næste uge spise udelukkede vegetarisk. På nuværende tidspunkt spiser jeg vel kød gennemsnitligt 1 til 3 gange i ugen, og jeg spiser også ca. fisk to gange ugentligt. Det der primært bliver sværest for mig at undvære bliver at spise fisk. Jeg elsker fisk og i alle afskygninger. Det skal lige siges, at det her på ingen måde er, fordi jeg vil til at være vegetar. Det handler blot om, at jeg gerne vil prøve at se, hvad det får af virkning på min krop og se, om jeg savner kød og fisk i min hverdag. I forvejen er mit indtag af kød meget lille, så jeg tror primært det bliver fisken, jeg kommer til at savne mest.

Jeg elsker at udfordre mig selv, når det kommer til madlavning, så jeg glæder mig til at springe ud i en uge uden kød og fisk. Har nogle af jer en god vegetaropskrift, skal I være mere end velkomne til at smide den i min retning!

Jeg vil smide en opdatering på min uge som vegetar sidst på ugen i næste uge, og så vil jeg selvfølgelig dele opskrifterne på nogle af de lækre retter, jeg forhåbentlig får spist mig igennem på min madblog food-baaby.blogspot.dk :) Wish me luck!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar