Søg i denne blog

tirsdag den 3. november 2015

Underskud af overskud

Overskriften taler vist for sig selv. Jep, jeg løber stærkt for tiden. Med både studiejob og kandidatstudie har jeg travlt. There I said it. Jeg har travlt, ligesom alle mine medstuderende og mine medkollegianere. En aften i sidste aften havde jeg to meget trætte mennesker på hver side af mig på kollegiekøkkenet. Vi gik alle i seng, før klokken havde ramt 21:30, hvilket en af vores udenlandske kollegianere slet ikke kunne forstå. Jeg forklarede ham stille og roligt, at vi alle tre havde haft meget travlt her på det sidste, og at det resulterede i enorm træthed, og at denne dag ikke var en undtagelse.

Trods travlhed er jeg glad. Helt vildt glad faktisk! Jeg er så heldig, at jeg er startet på en sindsygt spændende kandidatuddannelse, bor sammen med nogle skønne mennesker, og at jeg har et fantastisk studiejob med de dejligste kollegaer. Men jeg løber rigtig stærkt for at få det hele til at nå sammen, ligesom alle omkring også gør. Det her skal ikke lyde som en klagesang, for det er det slet ikke. Det er blot en konstatering af, at jeg ikke er et supermenneske. Jeg rammes også af enorm træthed, når jeg har travlt. Kaffe og eftermiddagslure er min bedste ven i disse dage.

Oveni alting forstuvede jeg for ca. 2 uger siden min fod i en brandert, hvilket gør, at jeg stadigvæk døjer med smerter i den. Hold op, hvor har jeg bandet og svovlet meget over den fod, men jeg ligeså mange gange grinet af, hvor træls situationen er. Selvfølgelig skulle kombinationen af en høj promille og min evige klodsethed ende med et misset sidste trin på trappen og en meget øm ankel. Amen altså, hvor glæder jeg mig forbandet meget til at kunne træne igen ;) Indtil foden er på toppen igen, må jeg væbne mig med tålmodighed og lytte til mine venners gode råd om at holde den i ro. Men nøj, hvor det holder hårdt! Så pas på trapper derude, de har det med at slå igen nogle gange ;)

Et særligt tydeligt tegn på at mit overskud ikke er superstort er på madfronten. Indrømmet: jeg springer over, hvor gærret er lavest. Jeg bruger ikke ret lang tid i køkkenet. Jeg forsøger ikke at gå på kompromis med at træffe de sunde valg til mine hovedmåltider de fleste dage, selvom jeg har travlt. Der køres store mængder rugbrød, grovboller, fiskefrikadeller, pasta og rester ind. Madlavning er noget, jeg reelt set kun har brugt ca. en aften eller to ugentligt hver uge de sidste uger. Priser mig lykkelig for den ene dag om ugen, vi har madklub på køkkenet, og ikke mindst at vi har en fantastisk kantine på CBS!

Så kære netværk, har du, ligesom jeg lidt for travlt for tiden?
Så lyt til mine 5 råd:

- Slå ikke dig selv oveni hovedet med alt det du ikke når.
- Nyd de små øjeblikke hvor alt spiller
- Have selvironien med, når det hele sejler
- Husk at holde pauser i en travl hverdag
- Drop forventninger om at være et supermenneske

Respons på vegetarugen har jeg ikke glemt! Den vender jeg tilbage med, så snart der er lidt mere overskud på matriklen :)Ingen kommentarer:

Send en kommentar