Søg i denne blog

tirsdag den 29. marts 2016

Når kvinder er kvinder værst #1


Kvinder er efterhånden blevet et tema på bloggen, og nu tager jeg i en del blogindlæg nogle emner op omkring kvindekønnet, jeg ærligt talt ikke bryder mig om. 

I dette indlæg vil jeg tale om et emne, der gør mig rigtig utilpas. Det er noget, jeg oplever i min omgangskreds, og det er noget, der gør, at jeg får en dårlig smag i munden, når det foregår. Jeg er sikker på, at I også oplever det kære læsere. I gør det sikkert også selv uden at tænke over det?

Det jeg prøver at tale om her er sladder. Kvinder sladrer på kryds og på tværs om hinanden. ”Hun sagde også…” ”Hun gjorde også sådan…” ”Det er også for dårligt, at de gør sådan og sådan…” Det løber mig seriøst koldt ned af ryggen, når folk begynder at sladre. Det at tale bag andres ryg er en forfærdelig ting. Hvad skal det gøre godt for? Jeg skal ikke sige mig fri for at sladre, for jeg gør det også.

Men jeg har faktisk den sidste måned øvet mig i at lade være. Ved I hvad der så er sket? Jeg er blevet et gladere menneske. Jeg forsøgte hele tiden at tale om folk på en måde, som jeg også ville gøre, hvis de selv var til stede. Det har faktisk været min tommelfingerregel den sidste måned. Ved at lade være med at bagtale og sladre om andre mennesker har jeg faktisk fået en mere positiv måde at tænke og tale om mine medmennesker. Jeg har ikke fået den dårlige smag i munden, som jeg ellers har fået, når jeg ellers har talt grimt om andre mennesker. Jeg har faktisk også fået det bedre med mig selv.

Jeg oplever ofte at folk sladre og bagtaler hinanden, og jeg kan ikke lade være med at tænke over, hvad folk ikke siger bag min ryg, når jeg forlader selskabet, hvis der i kortere eller længere tid er blevet sladret eller bagtalt. 

Men jeg er også kommet frem til den erkendelse, at folk må sgu selvom, hvad de siger bag min ryg. Det siger mere om de mennesker, der sladre og bagtaler, end det siger om dem, de gør det om. 

Jeg tror i bund og grund, at kvinder bagtaler grundet jalousi og usikkerhed. Av nogle grumme følelse jeg omtaler, men jeg tror sgu, det er rigtigt nok. Jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste i et selskab, der bliver usikker og urolig, når andre mennesker i selskabet taler grimt om andre. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvad de mon siger bag min ryg, selvom jeg forsøger at lade være med at tænke sådan. Så kære kvinder, vil I ikke prøve at overveje om sladder behøves være en del af jeres repertoire, når I mødes med veninderne.


Jeg vil slutte mit indlæg med en opfordring. Kære kvinde, vil du love mig at næste gang, du overvejer at tale grimt om andre bag deres ryg, så holder du din mund? På forhånd tak.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar