Søg i denne blog

fredag den 6. maj 2016

Hvorfor flade sko er vejen frem


Jo, nu skal du høre. Mine forældre har altid prioriteret at give mig og min bror gode sko igennem vores barndom. Herunder også sko der både sad ergonomisk rigtigt men også føltes rare på foden, og det har jeg taget med mig i mit voksenliv. Jeg vælger komfort frem for alt, når jeg shopper sko. Føltes de ikke rare at have på, så kommer de ikke med hjem til min skosamling. Næst efter komfort prioriterer jeg skos udseende. Er en sko grim, kommer den ikke med mig hjem. Jeg ejer alt fra klassiske høje hæle til fancy sneaks. Man er vel CBS-studine, så selvfølgelig er et par høje sorte hæle en del af samlingen.

Men tilbage til det med de flade sko. Jeg elsker at have flade sko på, og sådan har det altid været. Ikke sagt at jeg ikke går i høje høle, men jeg vil til hver en tid vælge et par flade sko frem for et par høje hæle.

Men hvorfor forholder det sig sådan?

I 2014 fik jeg konstateret en veneblodprop i højre lår, der gør, at det der med det rigtige fodtøj gør en kæmpe forskel i min hverdag. Jeg får klart hurtigere trætte ben, end de fleste andre i min alder, hvilket gør, at jeg bliver praktisk anlagt, når det kommer til mit fodtøj. Min kæreste kom endda med en kommentar omkring mit oftest praktiske valg af sko. Som han udtrykte det, så er jeg til tider er lidt for praktisk. Han sagde noget ala: ”Så har du virkelig fancy tøj på, også tager du et par pink sko på til…” Jeg grinte lidt af hans kommentar, og dagen efter fik han da pænt lov til at vælge, hvilke sko (red. sneaks) der iflg. ham ville passe til mit outfit. Hans valg faldt på nogle af mine nye favoritter nemlig mine nye grå.

Jeg troede egentlig ikke, at jeg ligesom de fleste andre kvinder havde en stor skosamling. Men jeg tog fejl. Grueligt fejl. Jeg har i hvert fald over 10 par sko, og samlingen består dog primært er sneakers. Jeg elsker nemlig sneaks! Jeg kan sågar finde på at tage sneaks på i byen.

Ud over min forkærlighed for behageligt fodtøj og et ben der ind i mellem driller, er der en ting mere, som spiller ind i forhold til mit valg af flade sko. Jeg har nemlig en højde på 1,70 m. Det vil altså sige, at hopper jeg i hæle på de famøse 10 cm., så er jeg 180 høj. Jeg bliver dermed også højere end min kæreste. Jeg føler mig bestemt ikke feminin, hvis jeg bliver høj, tværtimod. Jeg kan godt på en bytur hoppe i høje hæle, men det bliver max. 5-7 centimeter, da jeg ellers føler mig som et tårn, der stavrer rundt. En anden ting med mig og høje hæle er, at jeg er klodset anlagt. Ikke bare sådan lidt klodset. Nej, jeg er faktisk så klodset, at jeg på daglig basis spilder ned af mig selv. Men mere om det i et andet indlæg.  


Så næste gang du spotter en ung kvinde i blazer, stramme jeans og opsat hår iført sneaks, så er det højst sandsynligt mig eller en af mine medstudiner, der også prioriterer komfortabelt fodtøj frem for elegante høje hæle. Ha en dejlig dag derude.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar