Søg i denne blog

søndag den 19. februar 2017

Noget om at skille sig ud

At være en i mængden eller at skille sig ud


Der opstår ofte et dilemma inde i mig, når det kommer til, om jeg vil falde i med mængden eller, om jeg vil skille mig ud. På mange fronter har jeg helt bevidst valgt, at jeg vil skille mig ud fra mængden. Mens på andre vil jeg gerne bare være ligesom de andre. For 5 år siden valgte jeg, at mit voksenliv skulle tage sin start i København. Ikke til Århus som mange af mine gymnasiekammerater gjorde, og som også ville have været mere nærliggende, da jeg er født der.

Men nej, over 400 kilometer væk hjemmefra.

Afstand er relativt - tak til Facebook og telefonen 

Av. Det var langt væk, især hvis du spørger min mor. I dag siger hun nærmere, at så længe jeg er glad og trives, hvor jeg bor, så er det faktisk helt okay, at jeg bor så langt væk. Godt vi har Facebook og telefonen.


Eksiljyde i København 

I København skiller jeg mig ud på den måde, at jeg er jyde – dog efterhånden assimileret ind i den københavnske mentalitet og storbykultur. Min kæreste griner kærligt, når enten min bedstemor eller mormor ringer, for så slår jeg kærligt og hjemmevant over i enten Thybomål eller sønderjysk. 

Mit hjerte banker for Jylland

Selvom jeg til daglig slår mine folder på den københavnske stenbro, så banker mit hjerte for Jylland. Ikke sagt at jeg flytter tilbage, nej faktisk er den tanke mig meget fjern, i hvert fald lige nu. Men jeg elsker at søge hjem. Hjem til roen. Hjem til stilheden. Hjem til den savnede familie der dagligt er i mine tanker. Hjem for at slappe af og for at finde tiden til fordybelsen igen når den travle hverdag har taget over i København.

Københavneren? 

Når jeg tager hjem til Thy, så skiller jeg mig også ud samtidig med, at jeg faktisk falder lige ind. Jeg går under det kærlige tilnavn ”Københavneren”, når jeg er i Thisted. Til tider kommer der mange engelske gloser og et meget direkte sprogbrug ud af min mund, også bliver jeg mindet om, at hov, jeg er ikke i København mere, og da slet ikke på CBS, hvor engelsk er det formelle sprog.


Kvindelig IT-supporter - kan man det? 

Jeg er lige startet i IT supporten på CBS – hvor jeg er en ud af få piger. Det passer mig perfekt, fordi der er ikke dømt hønsegård, og der står altid nogle klar til at hjælpe dig, hvis du ikke lige kan løse IT-problemerne selv. Man bliver ret hurtigt en af drengene i hvert fald blandt kollegaerne. At mange ansatte stadig undrer sig over, at når de har kaldt efter IT, at der så dukker en pige op, skal jeg lige vende mig til…

Skil dig ud på en positiv måde 


Der er mange måder at skille sig ud på. Jeg forsøger at skille mig ud fra mængden på en positiv mådefrem for på en negativ. Om det lykkedes hver gang, vil jeg ikke gøre mig til dommer over for. 

Måske du gør dig nogle af de samme overvejelser som jeg?

Ha en dejlig søndag derude 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar